A szeretetem az állatok iránt kicsi korom óta tart. Otthon hörcsögöt és cicát tarthattam csak. Próbálkoztam csigával és nagytestû hernyó háziasításával is, de hamar rájöttem, hogy az erkély nem ideális hely nekik.

Mikor férjhez mentem, Budapestrõl vidékre költöztünk. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen párom mindig is támogatta elképzeléseimet. A kertes házban már együtt tervezgettük, hogy milyen kutyánk legyen. Kezdetben német dogjaink voltak. Szép kort értek meg. Utánuk nagy ûr maradt.

Megint keresgélni kezdtünk. Olyan fajta kutyát szerettünk volna, ami a vadászgörényeinkkel jól kijön. Egy kedves barátnõm Dominó Dalma ajánlására vettünk egy bájos angol szetter fiút, Rénót. Szerelem volt elsõ látásra. Rénóval ismertük meg a kiállítások világát, izgalmait. Ezáltal sok barátra is találtunk. Második kutyusunk Dante sajnos csak keveset lehetett velünk, mivel egy szerencsétlen balesetben elveszítettük. Akkor azt hittük, hogy soha többé nem lesz több szetterünk. Idõvel nemhogy csillapodott volna, de egyre jobban fájt a hiánya, így nem bírtuk sokáig újabb szetter nélkül.
Elsõ sikeres kiállítási kutyánk Chanel volt, majd õt követte Justin és Angel. Tenyészetünk új reménysége Nadal Angliából érkezett hozzánk. Sokat köszönhetünk Mód Évinek az önzetlen ségítségéért.
Reméljük, hogy jó alapokról indulva szép és egészséges szettereket fogunk tudni tenyészteni.

Kisebbik lányom Margaréta segít a kutyusok nevelésében. Már gyerekként megértette, hogy a szeretet mellett mennyi törõdést, foglalkozást, odafigyelést igényelnek az állatok. Együtt készítjük fel ma is szettereinket a kiállításokra, illetve segít nekem a felvezetésben.

Kutyáink nagy szerepet játszottak mindig a családunkban. Nem csak mi tanítottuk õket, õk is tanítottak bennünket, türelemre, következetességre. Meggyõzõdésem, hogy négy gyermekünk lelki fejlõdésére is jó hatással voltak, a felelõsség érzését korábban megtanulták.

Köszönöm Mindenki támogatását, hogy idáig eljuthattunk és remélem még sok idõt fogunk együtt eltölteni a ring mellett.
Köszönöm Ildikónak és Lászlónak (Slow Fox Kennel), Brianak és Margaretnek (Swannery Kennel), hogy megbíztak bennünk és hogy miénk lehetnek ezek a csodálatos kutyák.

Szeretnénk, ha kennelünk szép és sikeres angol szetterekkel gazdagítaná a kiállításokat és sok örömöt szereznének az új tulajdonosoknak!